Tuesday, 3 September 2013

The Book of Embraces / El libro de los abrazos - Eduardo Galeano

FOOD FOR THOUGHT...
FEAR
One morning they gave us a guinea pig. It came to the house in a cage. At midday, I opened the door of the cage.
I returned home at nightfall and found the guinea pig just as I left it: inside the cage, huddled against the bars, trembling with the fear of freedom.

PARA PENSAR...
MIEDO
Una mañana nos dieron un chanchito de la India. Vino a casa en una jaula. Al mediodía, abrí la puerta de la jaula.
Regresé al anochecer y encontré al chanchit de la India tal cual lo había dejado: adentro de la jaula, apachuchado contra las rejas, temblando de miedo a la libertad.

MY REFLECTION:
How many times do we find ourselves trapped - so to speak - in situations which  far from making us happy, they make us feel guilty, wrong or any other negative feeling.
On the constant search for growth, both personal and spiritual, development and opennes to new and better horizons, it is highly desirable to check the ´ecology´ of our own environment and take action.
Once we become aware of the things that are not working the way we believe they should, it becomes easier to act.
Go for it then, there´ll always be a net ready to hold us, simply trust your inner wisdom and the designs of the Universe.

MI REFLEXIÓN:
¿Cuántas veces nos encontramos atrapados, por así decir, en situaciones que lejos de hacernos felices, nos hacen sentir culpables, equivocados o cualquier otro sentimiento negativo?
En la búsqueda constante de crecimiento, personal y espiritual, de desarrollo y apertura a nuevos y mejores horizontes, es altamente deseable verificar la ´ecología´ de nuestro entorno y tomar acción.
Una vez que tomamos consciencia de las cosas que no están funcionando de la manera que creemos que deberían hacerlo, se vuelve más fácil actuar.
´A por ello´ entonces, siempre habrá una red que nos sostenga, simplemente confiemos en nuestro sabio interior y en los designios del Universo.

                                                                                                                                    

No comments:

Post a Comment